Frida Kahlo

Hon förändrade världen med sin konst.

Frida Kahlo, en mexikansk konstnär född 6 juli 1907 i Coyoacán, Mexico City. 1925 råkade hon ut för en allvarlig bussolycka. Det var under tillfrisknandet från denna olycka som hon började måla med olja. Fyra år senare hade hon förälskat sig i målaren Diego Rivera och paret gifte sig 1929. Äktenskapet var stormigt och paret skilde sig 1939 – bara för att gifta om sig på nytt året efter. Frida Kahlo var ju före sin tid eftersom hon tog upp en tematik som blev mer aktuell senare, i samband med kvinnorörelsen. Hon tog upp betydelsen av kroppen och rätten till sin kropp. Hennes långa serie av självporträtt där hon orubbligt möter betraktarens blick kan också tolkas som ett väldigt feministiskt anspråk.

Women Power Rosa Pin
Women Power Silver Pin
Women Power Guld Pin

KONTAKT

info@SwedishHumanRightsProject.org